0486/48.35.84
Kine- & Sportpraktijk - Werchtersesteenweg 74, 3130 Betekom
info@movingtargets.be

Onze nieuwsbrieven

Blog berichten

Home > Blog >  Welke sport is goed voor mij? 
Wil jij je ook graag inschrijven op onze nieuwsbrief?

Tips & Tricks

Ben je het beu om regelmatig klachten te hebben en van het ene probleem in het andere te sukkelen.
Zou je graag jouw klachten voor kunnen blijven zodat je de dingen kan doen die je graag doet?
Wil je je gezondheid graag zelf in handen nemen?
Dan is onderbouwd advies en gerichte info een heel belangrijk aspect. Op het internet circuleert veel maar waar kan je op vertrouwen.

 

Blijf up to date

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief dan krijg je van ons maandelijks advies rond een bepaalde gezondheidstopic gerelateerd aan beweging of bewegingsgerelateerde klachten. De info die we bieden is wetenschappelijk onderbouwd en sterk gericht op ons proactief/preventief beleid

. Wil je naar een actieve en gezonde levensstijl evolueren dan kan deze post jou al een duwtje in de goede richting geven. Heb je verdere vragen of problemen, contacteer ons!

Welke sport is goed voor mij?

Geschreven door Annelies Noyens op 13/07/2021

Welke SPORT is goed voor mij? Heb jij je die vraag ook al vaker gesteld?

 

Dagelijks horen wij de volgende verhalen van patiënten in de praktijk:

“Ik ging dit weekend naar het containerpark en moest iets zwaar uit mijn aanhangwagen heffen en hopla het schoot in mijn rug.”

“We hebben nog eens zot gedaan met de kameraden. Paintball! Ik maakte daar een rol op de grond en voilà hier zit ik dan met een schouderblessure.”

“Een kindje krijgen is toch wel vermoeiend. Hoe vaak moet ik wel niet op mijn knieën gaan zitten of door mijn benen gaan. Ik heb er last van.”

“Mijn poetsvrouw is ziek dus ik heb zelf de kuis moeten doen. En nu heb ik last in mijn rug met uitstraling in mijn been.”

Herkenbaar voor jou?

 

 

Ons dagelijks leven is niet altijd meer zo actief. We zitten veel meer en hebben tegenwoordig voor alles hulpmiddelen. We moeten niet meer de was staan schrobben. We hoeven niet meer ver te stappen als we dat niet willen.
Een aantal bewegingen zijn gewoon weggevallen en doen we gewoon niet meer:

Spring jij nog wel eens een gat in de lucht? 🤔
Kruip jij nog wel eens rond in je huis?😅
Wanneer heb je voor het laatst nog gehuppeld? 🤩
Kan jij nog zonder handen rechtkomen als je op de grond zit?🤪
Of lukt hurken nog? 💪

 

Ons lichaam is gemaakt om vanalles te kunnen maar als we het niet onderhouden dan VERSTIJF  je en lukt het niet meer! In China zitten stokoude mensen urenlang op een hurkjes te kijken. Zie jij hier nog een 90 jarig vrouwtje zo zitten 🙀. Als je je hele leven lang zou spelen zoals  kinderen dat doen dan zouden we nog kunnen rollen, ons optrekken, hurken,…

 

… en ja zo gebeurt het dat we eens iets doen, dat we niet meer gewoon zijn zoals een tuimeling bij de paintball of iets heffen in het containerpark, of je huis eens grondig een poetsbeurt geven of plotseling is daar een bébé en loop je de hele dag met 5kg in je handen en ga je per dag 50 keer door de knieën .. en dan we overbelasten ons🙃

 

 

Om die reden raden wij FUNCTIONAL TRAINING aan!!

Hoe meer je je dagelijks bewegingen imiteert in je training

👉 hoe meer je ze onderhoudt

👉 👉 hoe beter je erin wordt

👉👉👉 hoe minder kans dat je daar klachten van krijgt

Wat is functional training (zie onderstaande video)?

Je traint niet alleen spieren, maar vooral ook je coördinatie en je zenuwstelsel. Bij een klassieke fitnesstraining focust men zich vooral op het trainen van spieren, en worden spieren geïsoleerd geoefend. En isolatie van de spieren daar zijn wij geen fan van!

Enkele video sfeerbeelden uit één van onze lessen FUNCTIONAL TRAINING!

Doe je graag mee? Schrijf dan hier in.
www.movingtargets.be

 

sportieve groeten,

Moving Targets team!

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram