0486/48.35.84
Kine- & Sportpraktijk - Werchtersesteenweg 74, 3130 Betekom
info@movingtargets.be

Onze nieuwsbrieven

Blog berichten

Home > Blog >  Wat kan een kinesitherapeut voor jou en voor je club betekenen? 
Wil jij je ook graag inschrijven op onze nieuwsbrief?

Tips & Tricks

Ben je het beu om regelmatig klachten te hebben en van het ene probleem in het andere te sukkelen.
Zou je graag jouw klachten voor kunnen blijven zodat je de dingen kan doen die je graag doet?
Wil je je gezondheid graag zelf in handen nemen?
Dan is onderbouwd advies en gerichte info een heel belangrijk aspect. Op het internet circuleert veel maar waar kan je op vertrouwen.

 

Blijf up to date

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief dan krijg je van ons maandelijks advies rond een bepaalde gezondheidstopic gerelateerd aan beweging of bewegingsgerelateerde klachten. De info die we bieden is wetenschappelijk onderbouwd en sterk gericht op ons proactief/preventief beleid

. Wil je naar een actieve en gezonde levensstijl evolueren dan kan deze post jou al een duwtje in de goede richting geven. Heb je verdere vragen of problemen, contacteer ons!

Wat kan een kinesitherapeut voor jou en voor je club betekenen?

Geschreven door Annelies Noyens op 06/01/2023

In onze kiné- en sportpraktijk zijn we voortdurend bezig met het helpen van mensen om hun volste potentieel te bereiken op medisch en prestatie vlak. What doesn't kill you, makes you stronger!! Naast de individuele begeleiding van patiënten/sporters ondersteunen we ook lokale sportploegen met onze kennis en kunde.

 

Zo zijn we dit seizoen de samenwerking aangegaan met zaalvoetbalclub Futsal Shokudo Aarschot (FSA). Onze mannen staan momenteel op de eerste plaats in het klassement van de 2e klasse van België👍.  En of we hier trots op zijn! Wij nemen hierbij de rol op van het sportmedische luik.

 

 

Wat houdt ons takenpakket hier nu concreet in? Even een toelichting..Als sporter ga je zo begrijpen waarom een kine een pluspunt is om jouw sportieve doelstellingen te bereiken:

  • Voorbereiden van spelers voor de wedstrijd

 

Alvorens een wedstrijd te beginnen is een optimale voorbereiding een must. Spelers die een zware trainingsweek hebben gehad of toch maar weer zijn opgestaan met een geblokkeerde nek/rug behandelen we net voor de match om dat tikkeltje meer te kunnen geven. Een speler die recent een lichte blessure heeft gehad of terugkomt uit een blessure ondersteunen we met het aanleggen van een tape. Deze heeft als doel om iets meer stabiliteit en bijsturing te geven aan de speler, zodat die met meer vertrouwen kan spelen! (in een latere blog leer je wat taping voor jou kan beteken)

 

  • Permanentie op wedstrijden

https://fb.watch/ii8nQLiJm3/

Zaalvoetbalwedstrijden zijn intens, spelers zijn met volle focus gericht op maar één doel, die wedstrijd winnen. Hieruit volgen soms stevige duels, impacten, noem maar op. Bij zo’n voorval zijn wij de eerste die reageren. We moeten inschatten wat de schade is en of de speler veilig kan verder spelen. Hierbij is het snel kunnen maken van beslissingen cruciaal.

 

  • Management en opvolgen van blessures

 

In sport gebeuren er nu eenmaal blessures, op een gemiddeld voetbalseizoen zal eender welke ploeg gemiddeld 20-25 blessures🙀 meemaken op een kern van 15 spelers. Dat is +/- 1,5 blessure per speler/seizoen! Toegegeven, hier tellen we ook de kleinere pijntjes en lasten bij. In het geval van een grotere blessure komen de spelers bij ons revalideren en overzien wij eveneens het traject dat de speler in kwestie doorloopt om terug op het veld te staan. Wij houden nauw contact met hen en bekijken hun blessure dag-op-dag. Hierbij werken we samen met de coach om te bepalen wat de speler mag doen op training.

 

 

  • Screening en preventie van blessures

 

Op bepaalde momenten in het seizoen proberen we een inschatting te maken van de fysieke fitheid van de spelers. Dit doen we aan de hand van individuele, sportspecifieke screening en het opzoeken van ‘weak links’ in iemands beweegpatroon. Deze weak links integreren we vervolgens in een oefenprogramma op maat van de speler. Hier is niet altijd tijd voor, dus proberen we voor/na wedstrijden ook spelers waarvan we vermoeden dat ze minder fit zijn of een risico hebben, te screenen en adviseren om enkele maatregelen op te pikken.

Dit bieden we ook aan particulieren aan! We analyseren de noden van je sport, je ervaring met sport en oefentherapie en jouw persoonlijke ‘weak links’. Om zo een plan van aanpak op jouw maat op te stellen. Neem gerust contact met ons op om hier informatie over te bekomen.
=> info@movingtargets.be

 

Naast het intensief begeleiden van een sportclub kijken we ook naar hoe we sportclubs vanop afstand kunnen assisteren. Zo hebben we in het verleden samengewerkt met ROBA Betekom om hen uitleg te geven hoe je meer kan halen uit je loopprestaties, tips & tricks op looptechnisch vlak alsook de rol van krachttraining voor de loper.

 

Eveneens geven we binnenkort een workshop taping aan de coaches en spelers van Korfbal Betekom. Hierin doen we uit de doeken wat de meest voorkomende blessures zijn in de sport en welke tapingtechnieken we kunnen toepassen om het risico op deze blessures zo laag mogelijk te maken.

 

Ben je met je sportclub ook op zoek naar begeleiding op afstand, specifieke performance training of een workshop op maat? Neem gerust contact met ons op!
=> info@movingtargets.be

sportieve groetjes,

Moving Targets team

PS: Wil je gewoon de draad van het sporten terug opnemen, volg dan zeker onze social media en nieuwsbrief. Elke dinsdagavond werken we aan je conditie en kracht tijdens onze groepsles FIT FUN RUN (19u-20u) en in maart starten we terug met ons 12 weken programma FIT FUN FUNCTIONAL!!

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram