0486/48.35.84
Kine- & Sportpraktijk - Werchtersesteenweg 74, 3130 Betekom
info@movingtargets.be

Onze nieuwsbrieven

Blog berichten

Home > Blog >  Waarom valt 50% van de lopers uit met een blessure? 
Wil jij je ook graag inschrijven op onze nieuwsbrief?

Tips & Tricks

Ben je het beu om regelmatig klachten te hebben en van het ene probleem in het andere te sukkelen.
Zou je graag jouw klachten voor kunnen blijven zodat je de dingen kan doen die je graag doet?
Wil je je gezondheid graag zelf in handen nemen?
Dan is onderbouwd advies en gerichte info een heel belangrijk aspect. Op het internet circuleert veel maar waar kan je op vertrouwen.

ย 

Blijf up to date

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief dan krijg je van ons maandelijks advies rond een bepaalde gezondheidstopic gerelateerd aan beweging of bewegingsgerelateerde klachten. De info die we bieden is wetenschappelijk onderbouwd en sterk gericht op ons proactief/preventief beleid

. Wil je naar een actieve en gezonde levensstijl evolueren dan kan deze post jou al een duwtje in de goede richting geven. Heb je verdere vragen of problemen, contacteer ons!

Waarom valt 50% van de lopers uit met een blessure?

Geschreven door Annelies Noyens op 05/03/2021

Ben jij ook helemaal "in to running" of recent gestart met lopen, dan hebben wij heel wat interessante tips voor jou!

Meer dan 50% van de lopers valt uit met blessures ๐Ÿ™€.
Een groot deel van deze blessures kan voorkomen worden als je een aantal zaken in acht neemt.

Waar kan je zelf rekening mee houden:

Veel mensen denken "Ik ga lopen want ik wil terug fit worden๐Ÿ’ช", maar in feite moet je fit zijn vooraleer je start met lopen ๐Ÿ™ƒ. De impact tijdens het lopen op je spieren, pezen en gewrichten is groot. Bij elke pas komt er minstens 2,5 keer je lichaamsgewicht neer op je onderste ledematen (knie - enkel - voet) ๐Ÿ™€. Daarvoor heb je kracht/power nodig om dit te weerstaan.
KRACHTTRAINING zou in je trainingsroutine moeten zitten. Bilspieren, core en kuiten zijn de belangrijkste spiergroepen in functie van lopen. Bekijk ons filmpje en je hebt onmiddellijk een goede kracht-workout die je kan toepassen in je trainingsroutine ๐Ÿ‹๏ธโ€โ™€๏ธ!

  • Step up
  • Bulgarian squat
  • Psoas march
  • Donkey shot
  • Calf march

 

Ben je een voorvoet- of een midvoet lander?
๐Ÿ‘‰ Dan is het aangeraden om extra te werken aan je KUIT- en VOETKRACHT. De belasting op je achterste voetcomplex is enorm bij deze soort lopers. Bekijk ons filmpje voor 2 ideale kuitoefeningen.

Hoe meer je met een gestrekte knie of heup VOOR je lichaamszwaartepunt landt, hoe meer kans je maakt om je botstructuren te gaan overbelasten (rug, heup, knie, enkel,...). Een goede cue die we je kunnen geven, is "LAND ZACHT en maak zo weinig mogelijk lawaai". Hoe minder geluid je maakt, hoe meer dat je aan actieve schokdemping doet.

Zorg voor een constante in je trainingen. Loop niet de ene week 3 keer en dan weer 2 weken niet... om dan weer 3 keer te trainen. Probeer de frequentie stabiel te houden en bouw heel langzaamaan je trainingsvolume op met gemiddeld 10% in duur per week. En heb vooral PLEZIER aan het lopen!

Heb je verdere vragen of zit je met een probleem/blessure contacteer ons!๐Ÿ’ป๐Ÿ“ฑ

Veel succes en keep on running ๐Ÿƒโ€โ™‚๏ธ๐Ÿ˜‰,
Het Moving Targets team

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram